Sufi Science

Indian dancers and sufi music in urban spaces
July 26th-August 12th, Copenhagen area
 Sufi 4-IMG_0903

come with us, we dream of sailing on the big ship, we dance on asphalt and green grass.

Meet modern dancers and sufi musicians from India, join dance installations, concerts and performance experiments.
Sufi Science is in collaboration with an international crew of artists and scientists, on land and on water

Events :

26 july Skt Jakobs Kirke kl. 16 (concert)
28 july Internationale Højskole kl. 20 (Helsingør)
29 july Streets of Copenhagen, nomadic dancers on bicycles
30 july Tinkuy kl. 17+21
31 july Teaterøen, Blue Full Moon kl. 21
1 aug Skolehaverne NV kl 17+21
3 aug Kgs Have kl. 18+19
5 aug Hawila Ship kl. 19.30+20.30  Link to FB event
6 aug Hawila Ship kl. 19.30+20.30
8 aug Søndermarken kl. 16.30+17.30
9 aug Søndermarken kl. 16.30+17.30 Link to FB event
11 aug Dansehallerne kl. 19 (studio 5) Link to FB event

events are free of charge, donations accepted

find us, links and addresses : Skt Jakobs Kirke, Østerbro. Internationale Højskole, Helsingør. Tinkuy, Skyttegade 3, Kbh N.  Teaterøen, see FB event. Location in Kongens HaveHawila, the ship. Location in SøndermarkenDansehallerne, Carlsberg, Pasteursvej 20, 2nd floor.

Follow the SUFI SCIENCE DIARIES, photo from Karina Tengberg and videos from Anton Corbal, on FaceBook

Sufi Science is supported by C.K.U.
Public presentations are supported by Statens Kunstfond untitled
and Københavns Kommune Scenekunst.
Søndermarken performances by Frederiksberg Kommune, in extension of
project “Liv og Lys”

Indiske dansere og sufi-musik i byens rum
26. juli-12 august 2015, København, Frederiksberg, Helsingør
forestillinger i dans, musik og billeder
gratis adgang

Moderne dansere fra Indien invitere publikum til at tage en tur med ind i dansens og sufi-musikkens mystiske verden, i byens parker, ved havet, og ombord på 2-masteren Hawila.
SUFI SCIENCE er en række site specifik forestillinger, installationsrum og billedfortællinger, med tematisk udgangspunkt i årtusinder gamle sufi-traditioner.
I en poetisk transformation af offentlige rum mødes dansere i spiralmønstre og indiske raga’er, nomader, og sejlende videnskabsfolk.sufi dancer-images
Publikum inviteres til at meditere et øjeblik, måske danse med, eller lade sig inspirere af smukke ord fra den persiske sufi poet Rumi, der skrev i 1300-tallet.

SUFI SCIENCE er en mobil performance, hvor de indiske kunstnere og deres instrumenter på cykler bevæger sig rundt i byen, og møder publikum
i øjenhøjde

Det er den indiske koreograf Abhilash Ningappa fra Bangalore der i samarbejde med den danske koreograf Pipaluk der inviterer dansere og musikere fra Indien til København.
Forestillingens omdrejningspunkt er de indiske dansere og musikeres egne historier, et samtidigt perspektiv på ny indisk dans og musik, med inspiration hentet i Indiens traditionelle kulturer. De øvrige medvirkende er dansere Deepak Kurki Shivaswamy, Nikita Maheshwary, Divya Chandran, og musikere Anwar Ahmed Khan og Naushad Hussein Khan.

Et underliggende tema for SUFI SCIENCE er begrebet “sufisme”, en betegnelse for læren om kærlighed og medmenneskelighed. Sufisme udspringer fra islamisk mystik, og er især kendt for den dansende meditation. Indien er et epicenter for moderne sufi-kultur.

SUFI SCIENCE skabes i dialog med herboende dansere, musikere og videnskabsfolk, og vil inspirere og udvikle nye internationale samarbejder med udgangspunkt i kroppenes sprog.
Billedfortællinger fra rejsen gennem byen fortælles af fotograf Karina Tengberg og videograf Anton Corbal på blog og sociale medier.

SUFI SCIENCE er støttet af C.K.U.
Offentlige forestillinger realiseret med støtte fra Statens Kunstfond, Københavns Kommune, og Søndermarken forestillinger Frederiksberg Kommune, i forlængelse af projekt “Liv og Lys”.

Presse Sufi Science

PRESSEMEDDELELSE                                                                             Kbh d. 30.7.15

Mød indiske dansere og sufi-musik i byens rum
SUFI SCIENCE  3-9 august København

Sufi 4-IMG_0903

Moderne dansere fra Indien invitere på en tur med ind i dansens og sufi-musikkens mystiske verden

SUFI SCIENCE PROGRAM
gratis adgang til alle arrangementer

3. aug Kongens Have kl. 18+19 (park link)
5. aug skibet Hawila kl. 19.30+20.30 (Amager strand, link)
6. aug skibet Hawila kl. 19.30+20.30 (Amager strand, link)
8. aug Søndermarken kl. 16.30+17.30 (park link)
9. aug Søndermarken kl. 16.30+17.30 (park link)

Pressefotos, high res, klik på dette link (foto Karina Tengberg)

Sufi Science

Moderne dansere og sufi-musikere fra Indien på rejse i byens rum, dans og musik på græs, på asfalt og på havet…

SUFI SCIENCE er et kulturudvekslingsprojekt med dansere og musikere fra Rajistan og Karnataka i Indien. I en række udendørs danse-installationer skaber de indiske kunstnere en poetisk transformation af byens rum, og møder herboende kunstnere og forskere.
Man kan møde de ekspressive dansere og lytte til indiske raga’er og sufi-sange i byens parker og ombord på sejlskibet Hawila, der ligger til kaj v. Den Blå Planet.

SUFI SCIENCE er en mobil performance, og de indiske kunstnere bevæger sig rundt i byen på cykler med deres instrumenter, og møder publikum i øjenhøjde
Forbipasserence inviteres til at stoppe op og meditere et øjeblik, måske danse med, eller lade sig inspirere af smukke ord fra den persiske sufi poet Rumi, der skrev i 1300-tallet.

Det er den indiske koreograf Abhilash Ningappa fra Bangalore der i samarbejde med den danske koreograf Pipaluk Supernova har inviteret danserne og musikerne fra Indien til København.
Forestillingernes omdrejningspunkt er de indiske dansere og musikeres egne historier, et samtidigt perspektiv på ny indisk dans og musik, med inspiration hentet i Indiens traditionelle kulturer. De øvrige medvirkende er dansere Deepak Kurki Shivaswamy, Nikita Maheshwary, Divya Chandran, og musikere Anwar Ahmed Khan og Naushad Hussein Khan.

SUFI SCIENCE er støttet af Center for Kultur og Udvikling, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Statens Kunstfond.  Arrangør er Copenhagen Dream House.

Kontakt :
Copenhagen Dream House
att. Pipaluk  tel. 40 82 30 33
info@copenhagendreamhouse.com

Ouagadougou i Boblehallen

OUAGADOUGOU DANSER

see performance photos on Facebook 

Pinsen d. 8/6-9/6   BOBLEHALLEN, CARLSBERG kl 15 + 17
gratis adgang
En energiudladning i bevægelse og live musik, moderne dansere og musikere fra Vestfrika møder dansere, free style cyklister, parkourløbere og musik fra København, street art danseforestilling i Pinsen.

Kom til danseforestilling i den rå Boblehal på de gamle Carlsberg på Vesterbro, og mød de hjertevarme kunstnere fra Ouagaduogou i Burkina Faso, danserne Robby, Mariam, Esther, Lasso og Bachir, Adama og Lacina, musikerne Issouf og Boureima, der spiller afrikansk slagtøj, belafon, djembe, fløjte, og sangerinden Nadegé.

Vores vestafrikanske venner er i selskab med flyvende bmx cyklister, danske dansere, musikere og street artists, når der danses på skateramper og en indendørs fodboldbane i en boblehal dækket af grafitti, og til afrikansk live musik. Det er den danske koreograf Pipaluk der iscenesætter i samarbejde med kunstnerne.

indtil 14.6  FOTO UDSTILLING i Dansehallerne lounge
fotograf Karina Tengberg viser dansebilleder fra OUAGADOUGOU.
åbent hverdage kl 9-20, lør 10-16. Pasteursvej 14, Carlsberg, Kbh V

Danseforestillingen “Ouagadougou Danser” lander i København, med unge vestafrikanske kunstnere på deres første rejse til Danmark. De hjertevarme og stærke dansere kommer fra et af verdens materielt fattigste lande, Burkina Faso, hvor hovedstaden Ouagadougou blæser rødt støv i øjnene på de mange cyklister og scootere. Burkina Faso har haft fred i mere end 25 år, og er hjem for internationalt anerkendte danseakademier og dansekompagnier.

Fotoudstillingen “Ouagadougou Danser”, af fotograf Karina Tengberg, kan opleves i Dansehallerne Lounge på Carlsberg indtil d. 10.6., med portrætter af danserne i storbyen Ouagadougou og den fjerntliggende royale landsby Tiebele.

Medvirkende i Boblehallen er Mariam Traore, Lacina Coulibaly, Bachir Tassembedo, K Jean Robert Azizi, Esther Tarbangdo, Adama Barfiego, Issouf Diarra, Boureima Diarra, Nadége Quedraogo, Cyril Moaga Oed, Dorte Bjerre Jensen, Ulle Bjørn Bengtson, Julie Schmidt Andreasen, Sophia Mage, Juli Gabor, Birgitte Lundtoft, Viggo Bro, Patrick Dahlerup, Frederik Pors Jacobsen, Mikkel Stahl Nannberg, Pipaluk Supernova m.fl.

Adresse  : Boblehallen, Pasteursvej 10, Carlsberg, 1799 Kbh V

Pressebilleder til download, link  www.liveartinstallations.com/art/?p=3004 

Kontakt
pressekontakt : Dorte Bjerre Dotbjerre@hotmail.com tel 28 92 30 66
arrangør : Pipaluk info@copenhagendreamhouse.com tel 40 82 30 33

“Ouagadougou Danser” er produceret af Copenhagen Dream House, i samarbejde med Compagnie Les Voix du Sable et des Glace, med støtte fra CKU, Kunststyrelsen, Koda Dramatik, Fredriksberg og Københavns kommune.

foto : Karina Tengberg

Pressemed. Ouagadougou Danser

PRESSEMEDDELELSE maj 2014     (download som PDF)

OUAGADOUGOU DANSER  i Taastrup
Mød unge moderne dansere og musikere fra Burkina Faso, Vestafrika, og besøg en international dansefestival
15/5  Aksel Torv kl 17 + 18
17/5 Høje-Taastrup Gymnasium kl 19
gratis adgang


Pressebilleder til download, link  www.liveartinstallations.com/art/?p=3004
foto : Karina Tengberg

Danseforestillingen “Ouagadougou Danser” lander i Taastrup, med unge vestafrikanske kunstnere på deres første rejse til Danmark. De hjertevarme og stærke dansere kommer fra et af verdens materielt fattigste lande, Burkina Faso, hvor hovedstaden Ouagadougou blæser rødt støv i øjnene på de mange cyklister og scootere. Burkina Faso har haft fred i mere end 25 år, og er hjem for internationalt anerkendte danseakademier og dansekompagnier.

Torsdag d. 15. maj kan du på Akseltorv møde danserne Robby, Mariam, Esther, Lasso, Adama og Bachir, en dynamisk gruppe af unge moderne dansere, i selskab med brødrerne Issouf og Boureima Diarra, der spiller afrikansk slagtøj, belafon, djembe, og fløjte.

Danserne er uddannet på Ouagadougou’s skoler for moderne dans,  C.M.D og Irene Tassembedo, og arbejder på deres besøg i Danmark overvejende med dans i offentlige rum, også kaldet “site specific”, hvor dans og improvisation er inspireret af omgivelserne og byens stemning, og områdets arkitektur og historie reflekteres i dansernes koreografi

Musikerne Issouf og Boureima Diarra tilhører en familie af instrumentmagere fra en af Burkina Faso’s fjerntliggende regioner. Alle brødrene og deres far, en høvding med tænderne filet spidse.., arbejder nu på et åbent marked for kunsthåndværkere midt i Ouagadougou, hvor de fremstiller traditionelle afrikanske instrumenter, trommer, fløjter, belafoner, kalimba’er og kora’er,

“Ouagadougou Danser” i Taastrup, er iscenesat af den danske koreograf Pipaluk, der sammen med Compagnie Les Voix du Sable et des Glace fra Burkina Faso og danserne skabte udendørs forestillinger i Ouagadougou sidste år.

Oplevelserne med dans på gaderne i Vestafrika, blev fotograferet af fotograf Karina Tengberg, og hendes dansebilleder og portætbilleder fra Burkina Faso kan ses på udstilling i Dansehallerne i København senere i maj.

INTERNATIONAL DANSEFESTIVAL

Lørdag d. 17. maj inviteres publikum indenfor til den internationale dansefestival “Minifestival”, der i weekenden finder sted på Høje-Taastrup Gymnasium.

Festivalen har fokus på danseformen Contact Improvisation, en dynamisk og legende danseform, der oprindeligt kommer fra New York. På festivalen er gæstelærerer fra ind- og udland, bl.a. fra Berlin og San Fransisco, mens de omkring 70 deltagere kommer fra Danmark, Ungarn, Brasilien, Holland, Tyskland, og helt fra Ouagadougou.

I tre dage er der undervisning fra morgen til aften, med live musik og dansemøder til langt ude på de de sene nattetimer.

Lørdag aften kl 19 er der åbent hus, og alle borgere i Høje-Taastrup og omegn inviteres til at opleve dans og performance på nært hold.

I lørdagens program præsenteres “Ouagadougou Danser” og andre internationale dansere i egne koreografier og til lejligheden skabte improvisationer, akkompagneret af live musik. Forestilling varer 1 time, og efter forestillingen er publikum velkommen til at blive og følge med i aftenens “danse-jam”, improviserede dansemøder, hvor alle festival-deltagere er på dansegulvet og skaber deres eg
en dans i samspil med musikerne.

Live musik ved Ulle Bjørn Bengtson fra Ulyd, Pipaluk, og de vestafrikanske musikere.

“Minifestival” er arrangeret af Dorte Bjerre Jensen, der også underviser og optræder på festivalen.

Entré til alle forestillinger er gratis
Pressebilleder til download, link  www.liveartinstallations.com/art/?p=3004  foto : Karina Tengberg
Læs mere på   Ouagadougou Dances og www.minifestival.dk

presseansvarlig : Karina Tengberg ktpresse@gmail.com tel 61 70 40 69
arrangør Minifestival : Dorte Bjerre dotbjerre@hotmail.com tel 28 92 30 66
arrangør Ouagadougou Danser : Pipaluk pipaluk@pipaluk.net tel 40 82 30 33

“Ouagadougou Danser” er realiseret med støtte fra Verdenskulturcentret, Høje Tåstrup Kommune, Kunststyrelsen, Koda Dramatik og C.K.U.

Pressefoto Ouagadougou Danser

Pressebilleder /press photos
Ouagadougou Danser / Ouagadougou Dances  20/5-9/6 2014

klik for download i high res  /click for high resolution download    foto : Karina Tengberg

  

  

   

      

BIlleder er fra Ouagadougou, hovedstaden i Burkina Faso, og landsbyer v Tiebele, nær grænsen til Ghana

dansere : Esther Tarbangdo, Bachir Tassembedo, Kiki Jean Robert Koudogbo, Mariam Traore, i samarbejde med den danske koreograf Pipaluk og fotograf Karina Tengberg.

Photos from Ouagadougou, capital of Burkina Faso, and villages around Tiebele området, near the boarder to Ghana

dancers : Esther Tarbangdo, Bachir Tassembedo, Kiki Jean Robert Koudogbo, Mariam Traore, i n collaboration with Danish choreographer Pipaluk and photographer Karina Tengberg.

 

 

Aftryk

Kærlighedsguider på cykel i København 9-13 august

…en mobil ashram med dansende præstinder og cykelvogne med strygere og el-guitar. En helt almindelig eftermiddag i byen, hvor dit liv forandres, og Divine Love Electric får kærligheden til at strømme frit mellem tilfældige forbipasserende. De cyklende kærlighedsgudinder tilbyder øjeblikkelig indvielse i en bevægelse hvis formål det er at åbne for inspiration og kærlighed i vores liv her på jorden.

Kunstnerne udfører et eksperiment i form af at skabe en ny religion, og publikum inviteres til at være med.
AFTRYK leger med ideen om at skabe åndelige rum midt i trafikken og byens pulserende liv.

(link til pressefoto og pressemeddelelse)

Velkommen til AFTRYK,  dansere og musikere skaber liv på Christianshavn og Islands Brygge

… mobile danseforestillinger med kontrabas, distortionguitar og pigesang forundrer og forandrer gadebilledet omkring Langebro og Havnebadet på Islands Brygge, Langgaden og Dyssebroen på Christiania, og Christianshavns Torv og Christianshavns Kanal.

Det er det dansk/internationale kunstprojekt AFTRYK, der i de tæt befolkede eftermiddag og aftentimer skaber improviserede forestillinger i byens rum, med mobile dansere og instrumenter i cykelvogne.

I mødet med omgivelserne og menneskerne på gaden, skabe kunstnerne spontane værker udfra temaet ‘aftryk’. Aftryk er de billeder og bevægelser der konstant påvirker vores opfattelse af virkeligheden, fra de flygtige aftryk af forbipasserende kroppe, til de mere permanente, byens infrastruktur og bevægelse.


“Aftryk” m. Divine Electric kærlighedskult på Christianshavn, foto Karina Tengberg

musik fra Aftryk
Step on It (Andreas Bennetzen)
Slow Motion (Hana & Allison)

Projektet er et samarbejde mellem koreograf Pipaluk Supernova, Andreas Bennetzen, og en gruppe internationale dansere og musikere.

Kunstnere :
Dans, koreografi og sang : Allison Lorenzen, Hana Lee Erdman, Caroline Alexander, Marissa Clemati, Deva Schubert
Luftdans og akrobatik  : Ashley Vita Verde,  Johannes Riesinger
Kontrabas og loops : Andreas Bennetzen
Koreografi og distortion guitar : Pipaluk Supernova

AFTRYK er støttet af  KODA     KODA Dramatik  
Københavns Scenekunstudvalg 

Tid og sted :

de mobile forestillinger AFTRYK kan opleves over 5 dage i offentlige rum i København, fredag d. 9. august til tirsdag d. 13. august

Gratis adgang.

Fredag 9. august
kl. 17 og kl. 19
Omkring Christianhavns Torv og Christianshavns Kanal v. Skt Annæ gade

Lørdag 10. august
kl. 17 og kl. 19
På Islands Brygge, under Langebro og nær kulturhuset v. kajen

Søndag 11. august
På Christiania
kl. 13 Pusher Str., ca. kl 15 Dyssebroen v. søen

Mandag 12. august
kl. 17 og kl. 19
Christianhavns Torv og Christianshavns Kanal v. Skt Annæ gade

Tirsdag 13. august
kl. 17 og kl. 19
På Christiania, Langgaden (nær Indkøberen) og Dyssebroen v. søen

Stemninger fra Aftryk og bag scenen, foto Karina Tengberg

Slaget om København

  link til kunstner blog

17. august, stor udendørs event i Københavns havn                     

SLAGET OM KØBENHAVN

100 kontrabasser, dansere til søs, sejlskibe og flydende lyskunst

foto: Per Morten Abrahamsen

Fredag d. 17. august kl. 21
Toldboden, 
Nordre Toldbod 24, Kbh K
GRATIS  Find vej, link

17. august  er en aften udover det sædvanlige i Københavns havn. Her spiller 100 kontrabasister fra hele verden koncert med historiske sejlskibe, dansere, drag queens, soldater fra 1801, og lyskunst i flydende landskaber..

Inspireret af det berømte søslag ‘Slaget på Reden’, iscenesætter koreograf Pipaluk Supernova og kunstnergruppen Live Art Installations en koncert ved Toldboden på Langelinie, i hjertet af Københavns Havn.

Sammen med den smukke tremaster Georg Stage indtager Slaget om København byrummet og havnebassinet, med flydende ild, dans og lyssætning af skibe, kajer og den gamle Marinestation.
Slaget om København er billedteater og ny-klassisk koncert, skabt til havneområdet hvor de store søslag udspillede sig i det 19nde århundrede.

Det enorme kontrabas-orkester opfører et originalt værk skrevet til lejligheden af kontrabasist og komponist Andreas Bennetzen. Basserne dirigeres med lyssignaler og morsekode.

Sammen med internationale dansere, kaptajner og besætning på Københavns gamle sejlskibe, soldater, folkedansere, fregatter og transvestitter, skaber installationskunstner Thomas Jørgensen lysværker på og under vandet.

I hvad der tegner til at blive en både storslået, poetisk, og underholdende iscenesættelse af havnebassinet midt mellem Amalienborg og den Lille Havfrue, indfanger Slaget om København billeder, der med en kalejdoskopisk tidsforskydning er vævet over temaerne ‘invasion’ og ‘krig’.

foto: Mathias Vejerslev

Københavns historie fortolkes frit, og i 2012 udkæmpes slaget med bas-toner i stedet for kugler. Med inspiration hentet i fortidens søslag og skiftende europæiske alliancer, trækker Slaget om København linierne op til et nyt århundrede, hvor verdenskrige og invasioner af fjerne lande stadig er på agendaen.

Mød 100 kontrabasser, smukke gamle sejlskibe, dans på vandet, majestætiske drag queens og ildspyende installationskunst når Slaget om København inviterer alle  københavnere og besøgende i byen til en usædvanlig koncert oplevelse.

foto: Karina Tengberg

video trailer 1 min.

video – 12 min.

FLERE FOTOS, link

Toldboden vækkes til live på denne sensommeraften i august, når kanonerne på det gamle fort skyder solen ned.

TID :
Fredag d. 17. august tidsrum ca. 20.40-22.15
Arrangementet er gratis.

STED :
Toldboden, v. Langeline.
Havnebusserne sejler til Toldboden, eller gå langs vandet fra Nyhavn.10 min gang fra Østerport Station. Se google maps
Kom til fods eller på cykel!!

Hvis du vil høre mere om ‘Slaget om København’ og tale med kunstnerne bag, kontakt venligst vores presseafdeling på info@copenhagendreamhouse.org,  og aftal nærmere.

Læs videre om kunstnerne bag Slaget om København

Download Pressemeddelelse Slaget om København

Slaget om København i samarbejde med den internationale kontrabas-konference BASS 2012 (14-19 aug i Operaen), og med støtte fra Kunststyrelsen, Københavns kommune, KODA, By og Havn og Toldboden. Med tak til  Gerorg Stage, De forenede Sejlskibe, Flådestationen Holmen, fregatten Peder Skram, Brøndby Kran, Holms Bageri og Solhjulet.

Følg nyheder om Slaget om København her på siden, og på Live Art Installations facebook

Electric Love Storm presse

Musikere og komponister fra hele verden mødes til komponist-laboratorier og koncerter i BYENS LYS på Christiania.
Fantastiske sufi-musikere fra Indien møder klassiske strygere, beat masters og rock’n roll heroes.
Download pressemeddelelse

Følg med i denne uges koncerter :

STED :
BYENS LYS, CHRISTIANIA – find vej
TID :
Fredag d. 19. aug kl. 20.30-22
Lørdag d. 20. aug kl. 20.30-22
Søndag d. 21. aug kl. 16-17.30
Mandag d. 22. aug kl. 20.30-22

KUNSTNERE :
Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan
Nye kompositioner :
Andreas Bennetzen, Danmark, kontrabas
Pipaluk Supernova, Danmark, sang, guitar
Henrik Liebgott, Danmark, flamenco guitar /electric guitar
Pablo Esbert Lilienfeld, Spanien, electronics
Rachel Garris, USA, sang
Laurent Lavole, Frankrig, noise guitar
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang, harmonium, shaad
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Bo Boye, Danmark, lyd, electronics
Al Lindrum, Danmark/Spanien, beats
Natasha Aguja, Spanien, opera

Angela Munoz, Spanien, sang

+ mange flere gæstestjerner

Entré 30 kr

Tak til KODA, Københavns Kommune, Statens Kunstfond og C.K.U

HIGH RES PRESSEFOTOS :

foto : Mathias Vejerslev, grafik Pipaluk

fotocollage : Pipaluk

Program Electric Love Storm

ELECTRIC LOVE STORM

Fra d. 8.-23. aug mødes musikere fra hele verden til komponist-laboratoirer og koncerter i BYENS LYS på Christiania – alle arrangementer er åbne for publikum, følg med i programmet fra dag til dag her på siden :

KONCERT PROGRAM i BYENS LYS, CHRISTIANIA

View Fabrikken, Christiania in a larger map

Sidste nat på ELECTRIC LOVE STORM  :

Mandag d. 22. aug kl. 20.30-22

Solo Kontrabas
m. Andy Benz

Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan, Indien

Nye kompositioner m. internationale kunstnere :
Henrik Liebgott, flamenco guitar /electric guitar
Andreas Bennetzen, kontrabas
Pipaluk Supernova, sang, guitar
Anwar Ahmed Khan, sang, harmonium, shaad
Naushad Hussain Khan, tablas
Bo Boye, lyd, electronics
Miloud, trompet

Entré 30 kr

Tak til KODA, Københavns Kommune, Statens Kunstfond og C.K.U

foto : Mathias Vejerslev, grafik Pipaluk


Afholdte koncerter 10-21 august :

Onsdag d. 10. aug kl. 20-22

Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan

Opera arier
den spanske operasangerinde Natasha Aguja

Nye kompositioner m. internationale kunstnere
Rachel Garis, USA, sang
Pablo Esbert Lillienfeld, Spanien, electronics
Angela Munoz, Spanien, sang
Andreas Bennetzen, Danmark, kontrabas
Piplauk Supernova, Danmark, sang, guitar
Cecilie Supernova, Danmark, sang
Laurent Lavole, Frankirig, noise guitar

Solo Kontrabas v. Andy Benz

Entré 30 kr

Torsdag d. 11. aug. kl. 16-18

Åbent komponist laboratorie m. internationale musikere
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Natasha Aguja, Spanien, opera
Pablo Esbert Lillienfeld, Spanien, electronics
Andreas Bennetzen, kontrabas
Piplauk Supernova, sang, guitar
Cecilie Supernova, Danmark, sang
Laurent Lavole, noise guitar

Entré gratis

Fredag d. 12 aug. kl. 20-21.30

Indisk Sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan
Opera Arier
den spanske operasangerinde Natasha Aguja

Noise guitars
Laurent Lavole & Pipaluk Supernova

Entré 30kr

Lørdag d. 13. aug. kl. 17-19

Åbent komponist laboratorie m. internationale musikere
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Natasha Aguja, Spanien, opera
Pablo Esbert, Spanien, electronics
Andreas Bennetzen, kontrabas
Piplauk Supernova, sang, guitar
Laurent Lavole, noise guitar
Helianne Blais, violin

Entré gratis

Søndag d. 14 aug. kl. 17-19

Indisk Sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan

Opera Arier
den spanske operasangerinde Natasha Aguja

Solo Kontrabas
m. Andy Bentz

India Supernova
Tomas Ortved
Pipaluk Supernova
Cecilie Supernova
Anwar Ahmed Khan
Naushad Hussain Khan
Andreas Bennetzen
Henrik Liebgott

Entré 30kr

Tirsdag d. 16. aug kl. 17.30-19

Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan

Nye kompositioner m. internationale kunstnere :
Andreas Bennetzen, Danmark, kontrabas
Pipaluk Supernova, Danmark, sang, guitar
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang, harmonium, shaad
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Bo Boye, Danmark, lyd, electronics
Al Lindrum, Danmark/Spanien, beats
+ gæstestjerner

Entré 30 kr

Onsdag d. 17. aug kl. 20.30-22

Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan

Nye kompositioner m. internationale kunstnere :
Henrik Liebgott, flamenco guitar /electric guitar
Andreas Bennetzen, Danmark, kontrabas
Pipaluk Supernova, Danmark, sang, guitar
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang, harmonium, shaad
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Bo Boye, Danmark, lyd, electronics
+ gæstestjerner

Entré 30 kr

Torsdag d. 18. aug kl. 20.30-22

Solo Kontrabas
m. Andy Benz

Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan

Nye kompositioner m. internationale kunstnere :
Al Lindrum, Danmark/Spanien, beats
Andreas Bennetzen, Danmark, kontrabas
Pipaluk Supernova, Danmark, sang, guitar
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang, harmonium, shaad
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Bo Boye, Danmark, lyd, electronics
+ gæstestjerner

Entré 30 kr

Fredag d. 19. aug kl. 20.30-22

Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan

Nye kompositioner m. internationale kunstnere :
Al Lindrum, Danmark/Spanien, beats
Andreas Bennetzen, Danmark, kontrabas
Pipaluk Supernova, Danmark, sang, guitar
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang, harmonium, shaad
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Bo Boye, Danmark, lyd, electronics
+ gæstestjerner

Entré 30 kr

Lørdag d. 20. aug kl. 20.30-22

Solo Kontrabas
m. Andy Benz

Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan

Nye kompositioner m. internationale kunstnere :
Andreas Bennetzen, Danmark, kontrabas
Pipaluk Supernova, Danmark, sang, guitar
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang, harmonium, shaad
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Bo Boye, Danmark, lyd, electronics
+ gæstestjerner

Entré 30 kr

Søndag d. 21. aug kl. 16-17.30

Solo Kontrabas
m. Andy Benz

Indisk sufi musik og kærlighedssange
Anwar Ahmed Khan & Naushad Hussain Khan fra Rajhistan, Indien

Nye kompositioner m. internationale kunstnere :
Andreas Bennetzen, Danmark, kontrabas
Pipaluk Supernova, Danmark, sang, guitar
Anwar Ahmed Khan, Indien, sang, harmonium, shaad
Naushad Hussain Khan, Indien, tablas
Bo Boye, Danmark, lyd, electronics
Henrik Liebgott, flamenco guitar /electric guitar
Miloud, trompet
+ gæstestjerner

Entré 30 kr

Torrent

TORRENT

interaktiv dans- og rum installation

Producent : Copenhagen Dream House
Projekt/serie : Live Art Installations
Forestilling /titel : TORRENT
Komponist : Andreas Bennetzen
Koreograf : Pipaluk Supernova
Installationskunstner : Thomas Jørgensen
Medvirkende : 2-6 dansere + evt. 2-3 klassiske musikere

Du træder ind i salen, skimter omridset af skikkelser på jorden, forbundet i mekaniske snoretræk. En enkel stryger spiller mens ’maskinen’ langsomt trækker skikkelsen henover gulvet. En stor lysende grøn knap tiltrækker din opmærksomhed, flere grønne knapper lyser op i baggrunden, i et pulserende lys af slørede billeder og forbipasserende 16 mm film frit svævende i rummet.

Det interaktive værk TORRENT inviterer publikum til at styrer værket, i et rum hvor og lysende grønne og røde knapper aktiverer en sælsom komposition for strygere, blæsere og svævende dansere.
TORRENT er et spil, hvor tilskuernes vilje til at udforske konstruktionen og teste dansernes fysiske grænser sættes på en prøve. Installationen bevæger sig i hele rummet omkring tilskuerne, der går rundt på egen hånd.

Teknisk består installationen TORRENT af elektriske spil der med stålkabler skaber meterlange ’loops’, store cirkulære og modsatrettede bevægelser i rummet, herudover lysinstallationer og gamle 16mm projektorer.
Danserne er trænede ’aerial dancers’, der med reb, bæreseler og solide kostumer er helt i maskinernes (og publikums) vold. ‘Maskinerne’ trækker dansere hen ad jorden, løfter dem op i luften, sætter dem ned igen.

Pananga Pearl

foto: Mathias Vejerslev

Kunstskibet Pananga Pearl
kunst, dans, events, musik og installationer på den gamle pram Pananga Pearl, også kendt som M/S Half Machine.

‘Pananga Pearl’ er det kærlige kælenavn for en gammel entreprenørpram, ‘Storhavn’ fra 1964. Prammen blev reddet, genoplivet og restaureret af vores tilknyttede kunstnere og frivillige, der i 2007 fik prammen slæbt fra Nyborg Færgeleje til Københavns Sydhavn, med hjælp fra By og Havn og Københavns Internationale Teater.

Pananga Pearl udgjorde i perioden 2007-2009 de spektakulære og usædvanlige rammer for ‘Half Machine’ and ‘Live Art Installations’ projekter, med bl.a. ubådsballetter, pyrotekniske installationer på vandet, undervands lys- og lydinstallationer, dansere under vand, koncerter, kunstnerlaboratorier og publikumsinteraktive events. Større begivenheder var ‘Ubådsballet’, ‘Køge Søger Havn’ og ‘Helsing Øre+Øjne’ i 09, ‘Half Machine’ i Nordhavn 08 og ‘M/S Half Machine’ i Sydhavnen 07, i samarbejde med Peter Madsen og hans ubåde Kraka og Nautilus.

IMG_7503Den tidligere entreprenør platform vejer 480 tons, et areal på 800m2, 3 dæk, kahytter, lastrum, kraner og gigantiske vandpumper og generatorer. Den blev brugt som kabel-lægger i den norske skærgård, og var med til at bygge Storebæltsbroen.

foto : Pananga Pearl i Heslingør

I efteråret 2009 fandt vores epoke som ejere og iscenesættere af den smukke gamle pram sin afslutning.

Kran Ballet


foto: Mathias Vejerslev

IMG_2155
DANSK

Dans i 60 m kran på Nakskov Havn
– brandmænd, vindmøllevinger, lyskunst og luftdans på det gamle  skibsværft

Lørdag d. 26. September kl. 19-21
find kranen

Live Art Installations skaber event for Klima- og Energifestivalen på Lollland.

På havneområdet i Nakskov er produktionen af skibe skiftet ud med produktionen af vindmøller, og de gigantiske hvide vinger ligger spredt ud over landskabet, klar til afskibning.
Midt i blandt vindenergiens mastodonter står den sidste store blå kran, en 60 m høj skikkelse fra det nu hedengangne skibsværft.

Her vil Live Art Installations på lørdag sende flyvende dansere, vandkunst, svævende brandmænd og vindmøllevinger op, i en iscenesættelse af en blå septemberaften på havnen. Stemningen indrammes af en koncert fra 25 m højde, skrevet til vind og kran for kontrabas og elektroniske loops.

Den store kran bevæger sig på skinner på kanten af havet, en usandsynlig stor danser der som et levende væsen drejer og gestikulerer, løfter sine kroge og kæmpe arme mod himlen, vinden og havet.

Havneområdet omkring kranen og det gamle Remmings pakhus er åbent for publikum, og lokale foreninger serverer varmende drikke

Event’en sender en kærlig hilsen til den landskendte ‘Kranballet’, der i 1989 spillede musik på kranerne i det gamle Nakskov skibsværft. Lørdag d. 26. september 2009 markerer finalen på Lollands Klima-og Energi Festival.

Lolland har gennem de seneste år etableret en række projekter og initiativer, der fokuserer på at skabe bæredygtige og langtidsholdbare løsninger indenfor vedvarende energi.
Vindmøller står for en væsentlig del af energien på Lolland. Ved Onsevig nær Nakskov står verdens første havvindmøllepark, og verdens første brintlandsby, Vestenskov, udvikler strøm og varme fra overskudsproduktion af vind.
En klimapark i Onsevig vil om kort tid producere CO2-neutral energi af alger, og også
og grøn energi landsbyer bølgeenergi-anlæg udvikles på Lolland. Et testområde for bølgekraft kan ses på Nakskov Havn nær kranen, ligesom vindmøllevinger til land- og havmøller fra lokale Vestas, og de nye små hus-vindmøller fra lokale Gaia Wind kan ses helt tæt på.

Event’en i Nakskov Havn vil gerne bidrage til at sætte fokus på de enorme potentiale der findes i Danmark indenfor udvikling og etablering af vedvarende energi, her i en en kunsterisk fortolkning af menneskets samspil med elementerne

Det er de frygtløse amerikanske luftdansere Frank Willens og Karl Gillick der svæver over Lolland, komponist og kontrabasist Andreas Bennetzen spiller live fra kranen. Den russiske danser Dasha Lavrenikov smyger sig i jordhøjde, mens Lollands Brandvæsen sender brandmænd og vandslanger til vejrs. Lyslandskaber omkring og på kranen skabes af installationskunstner Thomas Jørgensen, lydlandskab ved Bo Boye, og event er iscenesat af koreograf Pipaluk Supernova.

Live Art Installations arbejder med site specific iscenesættelse, hvor events skabes til et bestemt område eller location i samspil med lokale miljøer og mennesker.
Kunstnergruppen tegnes af danske og internationale kunstnere.

Læs mere om Klima- og Energifestivalen på www.lolland.dk/festival

  CREDITS
  Event i samarbejde Nakskov Havn, Lolland Brandvæsen, Floating Power Plant A/S, Holger Kristiansens Eftf. og Lions Club Nakskov. Lokal organisator Tina Kristensen, Kultur-og Fritid, Lolland
  Iscenesætter Pipaluk Supernova, Live Art Installations, producent Copenhagen Dream House,
  *
  koregrafer : Pipaluk Supernova, Karl Gillick
  live koncert : Andreas Bennetzen
  lys installation : Thomas Jørgensen
  lydtekniker : Bo Boye
  dansere : Frank Willens, Karl Gillick, Dasha Lavrennikow
  klatrere : højsereddere fra Lollands Brandvæsen
  teknisk supprt : Lollands Brandvæsen
  *
  video : kamera Manu, redigering Jesper M. Ipsen

Køge Søger Havn


foto : Mathias Vejerslev

KØGE SØGER HAVN
EVENT i Køge havn, ubåde, lys- og lydkunst, interaktive installationer, dans, videokunst, koncerter, dj’s. Fra industrihavn til levende byrum: Live Art Installations og det mystiske kunstskib – tidligere kendt som M/S Halfmachine – lægger til kaj i Køge havn med lys, lyd og spektakulære performances på vandet.

Skibet er ladet med pyrotekniske installationer, vilde danseshows, vandkoreografier og publikumsinteraktive lyd- og lyskunstinstallationer. LIVE ART INSTALLATIONS overtager for en stund Køges kommende nye bydel og skaber en oplevelseshavn, der flyder over med interaktive installationer, koncerter, ubådsballet på vandet og nat-events ombord på kunstskibet.


Sammen med lokale kunstnere og beboere skaber det internationale hold af installationskunstnere, lyd- og lydkunstnere, dansere, musikere og ubådskaptajner helt nye bevægelser og billeder i byens havn.

Se detaljeret program nederst på siden.

Køge søger Havn er en del af LYS +LYD 2009 – genopdag byrummet.


Køge Søger Havn er iscenesat af koreograf Pipaluk Supernova i samarbejde med installationskunstnere Thomas Jørgensen og Christian Liljedahl, ubådsbygger Peter Madsen, med originale kompositioner af Andreas Bennetzen, kostumer Malou Lindholm, 40 internationale kunstnere, dansere, musikere og sømænd

  CREDITS:
  Dansere : Malou Lindholm, Diana Knudsen, Dorthe Bjerre, Allison Lorenzen, Rebecca Patek, Karl Gillick, Ulrike Bodammer, Frank Willens, Francesca Re, Daniel Davis, Pierre Enaux, Sofia Karlsson, Margit Lund
  Officer : Tobi Twang
  Orkester : Hélianne Blais: violin, Tomas Ortved, drums, Tobi Twang, electronics, Cecilie Brask, vocal+guitar Allison Lorenzen, vocal+guitar, Andreas Bennetzen: double bass
  DJ’s : Jokke, Renata og Copyflex
  Ubåds crew : Peter Madsen + all stars
  *
  Koreografi + koncept : Pipaluk Supernova in collaboration w. the artists
  Lys- og ildinstallationer : Thomas Jørgensen, Christian Liljedahl,
  Komponist : Andreas Bennetzen
  Ubåde : Peter Madsen + crew
  Video kunst : Chiaki Watanabe, Elisbetta Saiu
  Kostumer : Malou Lindholm, Pipaluk Supernova
  Produktion assistance : Allison Lorenzen, Jesper Ipsen, Margit Lund og Natasha Verco.
  Flydende platforme : Christian LiljedahI + Illutron
  Lyd teknik : Bo Boye
  Camera : Elisabetta Saui, Jesper Ipsen
  Foto : Mathias Vejerslev
  Produktion : Copenhagen Dream House + LysLyd.
  *
  I samarbejde med : Køge Kommune, Køge Havn, Tapperiet, Køge Roklub.
  Produceret af : K.I.T. + Copenhagen Dream House, m. støtte fra /supported by EU’s regionalfond og Kunstrådets Scenekunstudvalg
  PROGRAM KØGE SØGER HAVN
  Live Art Installations afholdt forberedende kunstneriske workshops i Køge op til vores store events i slutningen af august måned. Vi udforsker byrummet, sampler byens lyde og laver dem til musik og finder performance rum og visuel inspiration til vores shows.
  *
  TID +STED: 22. – 29. august Køge Havn
  22-28 AUG kl.16-20 ‘KØGE SØGER HAVN’ workshops og labs. Se detaljeret program nederst på siden.
  28 & 29 AUG kl. 20-23 EVENT m. internationale kunstnere, dans, koncert, installationskunst, videokunst. kl. 22 ‘Ubådsballet’. kl. 23-02 internationale DJs+live art.
  *
  22.8 kl. 16-18
  Mød kunstnerne fra Live Art Installations. Velkommen ombord på kunstskibet Pananga Pearl og ubåden Nautilus introduktion til workshops og labs
  *
  24.8 -26.8 kl. 16-20
  LABS KØGE SØGER HAVN
  * Fotokunst+videokunst m. fotograf Mathias Vejrslev og videokunstnere Chiaki Watanabe og Elisabetta Saiu
  * ‘Site specific’ dans+koreografi – mød 2 amerikanske koreografer der arbejder m. luftdans og dans i havneområdet
  * Lydkunst+komposition – kontrabasist/komponist Andreas Bennetzen og lydkunstner Bo Boye
  * Vand+Ild – mød de gale installationskunstnere Christian Liljedahl og Thomas Jørgensen, der leger med vand, ild og eksplosioner
  *
  26.8 – 28.8 kl. 16-20
  Dj workshop m. Dj Copyflex – lær at være labtop DJ, brug alle slag filer, også mp3, lav dit eget DJ-sæt
  25.8. kl. 16-18
  Ubåd+rumraket fra drøm til virkelighed, mød ubådsbygger og rumpioneer Peter Madsen
  *
  27.8. kl. 16-22
  generalprøve på iscensættelse af Køge Søger Havn og Ubådsballet
  *
  28.8 kl. 20-02 EVENT
  – dans på molen, videokunst, koncert, lyskunst, ildkunst, luftdans, undervandsdans, ubådsballet, DJ’s på skibet og i havneløbet
  29.8 kl. 20-02 EVENT
  – dans på molen, videokunst, koncert, lyskunst, ildkunst, luftdans, undervandsdans, ubådsballet, DJ’s på skibet og i havneløbet

Helsing Øre + Øjne

photos : Mathias Vejerslev

IMG_6697
DANSK
HELSING ØRE + ØJNE
EVENT i havnen, ubåde, lys- og lydkunst, interaktive installationer, dans, videokunst, koncerter, dj’s. Live Art Installations og det mystiske kunstskib (tidl. M/S Halfmachine) lægger til i Helsingør havn.

Skibet er ladet med pyrotekniske installationer, vilde danseshows, vandkoreografier og publikumsinteraktive lyd- og lyskunstinstallationer. LIVE ART INSTALLATIONS gentænker sammen med lokale kunstnere og beboere Helsingørs havneområde fra at være et transitområde til at være en oplevelseshavn.

Ubådene Nautilus og Kraka er stjerner i verdens nok eneste ubådsballet, der står til søs med dansere, musikere, mens ildspyende tårne og kanoner oplyser havnen.

Med særlig adgang til udsigtstårnet på Kronborg og special event på færgerne til Helsingborg.
Også Acelink Terminalen og Banegårdsbygningen får besøg af dansere og videokunstnere.

Med koncerter og spektakulære events i havneområdet og nat-events ombord på kunstskibet, skaber det internationale hold af installationskunstnere, lyd- og lydkunstnere, videokunstnere, dansere, musikere og ubådskaptajner helt nye bevægelser og billeder i Helsingør havn.

en del af LYS +LYD 2009 – genopdag byrummet

12-15 AUG kl. 16-20
‘HELSING ØRE+ØJNE’ workshops og labs.
Live Art Installations laver forberedende kunstneriske workshops og ‘labs’ . Vi udforsker byrummet, sampler byens lyde og laver dem til musik, finder på nye ideer til udvikling af havneområdet og finder inspiration til dans og kunst i byens havneområder.
Se program nederst på siden.

14 & 15 AUG kl. 20-23
EVENT m. internationale kunstnere, dans, koncert, installationskunst, videokunst.
kl. 22.30 ‘Ubådsballet’.
kl. 22-24 internationale DJs+live art

  CREDITS :
  HELSING ØRE +ØJNE er iscenesat af koreograf Pipaluk Supernova i samarbejde med installationskunstner Thomas Jørgensen og ubådsbygger Peter Madsen.
  Originale kompositioner af Andreas Bennetzen, lyskunst Christian Liljedahl, kostumer Malou Lindholm. Videokunst ved Elisabetta Saiu og Chiaki Watanabe. Lydkunst Bo Boye.
  Dansere og performere : Kerstin Lofvander, Malou Lindholm, Diana Knudsen, Dorthe Bjerre, Allison Lorenzen, Rebecca Patek, Karl Gillick, Ulrike Bodammer, Frank Willens, Daniel Davis, Pierre Enaux, Juli Gabor, Sofia Karlsson, Sergio Mendez, Dascha Lavrennikov, Sara Hamming, Nikolaj Munk Nielsen, Francesca Re, Niklas Valenti, Madeleine McGowan, Franco Gaudiano and Vito Stasiu,
  Musikere /Dj’s: Helianne Blais, Tobi Twang, Laurent Lavole, Tomas Ortved, Dj Jokke, Dj Renata, Dj Copyflex. Elsinor stjerner : Henning Frimann, Julien Petersen, Elias Pagh Senstius, Asbjørn G. Erlendsson m. fl.
  Ubåd Nautilus sejles af kaptajn Peter Madsen og besætning, ubåd Kraka af kaptajn Claus Nørregård. Flydende dlatforme og diodelys bygget af Christian Liljedahl + Illutron.
  Produktion: lydteknik Bo Boye, sekretær Allison Lorenzen, PR Jesper Ipsen, event crew Vanessa Carpenter.
  Fotografer : Mathias Vejerslev og Thor Andersen
  I samarbejde med Helsingør Kommune, Toldkammeret, Elværket, produceret af K.I.T. og Copenhagen Dream House m. støtte fra EU’s regionalfond og Kunstrådets Scenekunstudvalg
  *
  video : kamera Y4RO og Elisabetta Saiu, klip Elisabetta Saiu
  PROGRAM HELSING ØRE +ØJNE
  12.8 kl. 16-18
  Mød kunstnernefra Live Art Installations. Velkommen ombord på kunstskibet ‘Pananga Pearl’ og ubådene Nautilus og Kraka, introduktion til workshops og labs
  13.8 -15.8 kl. 16-20
  LABS HELSING ØRE +ØJNE -tilmelding nødvendig
  * Fotokunst+videokunst m. fotograf Mathias Vejrslev, videokunstnere Chiaki og Elisabetta Saiu
  * ‘Site specific’ dans+koreografi – mød 3 amerikanske koreografer Karl Gillick, Frank Willens og Allizon Lorenzen, der arbejder m. luftdans og dans i havneområdet
  * Lydkunst+komposition – kontrabasist/komponist Andreas Bennetzen og lydkunstner Bo Boye
  * Vand+Ild – mød de gale installationskunstnere Christian Liljedahl og Thomas Jørgensen, der leger med vand, ild og eksplosioner
  13.8 kl. 14-17
  Havnevandring m. oplæg til diskussion Tema : nytænkning i udvikling af havneområdet
  14.8. kl. 16-18
  Ubåd+rumraket -fra drøm til virkelighed, mød ubådsbygger og rumpioneer Peter Madsen
  13.8. kl. 18-22
  generalprøve på iscensættelse af Helsingør Havn og Ubådsballet
  14.8 kl. 20-02 EVENT
  – dans på molen, videokunst, koncert, lyskunst, ildkunst, luftdans, undervandsdans, ubådsballet, DJ’s på skibet og i havneløbet
  15.8 kl. 20-02 EVENT
  – dans på molen, videokunst, koncert, lyskunst, ildkunst, luftdans, undervandsdans, ubådsballet, DJ’s på skibet og i havneløbet

Ubådsballet

EVENT på vandet gennem Københavns Havn
70 internationale dansere, musikere og installationskunstnere
Fredag d. 7. og Lørdag d. 8 august 2009


foto: Mathias Vejerslev

Fra udsigtspunkter langs havneløbet i inderhavnen inviteres publikum til at opleve et drømmeagtigt og surrealistisk panorama på vandet, lysende platauer med dans, ildkunst og lyskunst. Et usædvanligt symfoniorkester svæver i slowmotion gennem havnenatten og vilde dansere spejler i det mørke vand. Brigadegeneralens kanoner kaster flammer ud over havet, de kongelige knejser under vippefyret på den royale flåde, The Lost Rock Band er …lost. De syrede amazoniske akrobater og en primaballerina danser på ubåde mens en kannibal laver aftensmad og høje fiskerkvinder kaster garn…. sejlende universer under byens broer.

Ubådene Nautilus og Kraka er stjerner i verdens nok eneste ubådsballet, der står til søs med et crew af internationale dansere, musikere og installationskunstnere.

IMG_3267UBÅDSBALLET er en armada af sejlende billedteater, en langstrakt kortege af flåder, både, ubåde og lyskunst der bevæger sig mod nord fra Sydhavn, under Bryggebroen til Islands Brygge, Langebro, Sorte Diamant, Knippelsebro og forbi Skuespilhuset. Ved Amaliehaven vender den flydende verden og sejler tilbage mod syd.

Live Art Installations inviterer til et midnatsrendevouz i den københavnske sommernat – anbefalede udsigtssteder for publikum er Islands Brygge, Sorte Diamant, og Skuespilhuset (i Nyhavn), hvor caféerne holder midnatsåbent med udendørs servering. Publikum kan også finde deres eget ynglingssted langs kajerne eller følge optoget til fods og på cykel.
UBÅDSBALLET er en gratis kunstoplevelse for alle Københavnere og turister.

Se video, 4 min eller 27 min. (ved langsom internetforbindelse, slå HD fra)

video produceret af Y4RO

Download PDF ruteplan m. flere detaljer
Ubådsballet er en del af Metropolis Biennale
UBÅDSBALLET er iscenesat af koreograf Pipaluk Supernova i samarbejde med installationskunstner Thomas Jørgensen og ubådsbygger Peter Madsen.
Originale kompositioner af Andreas Bennetzen, lyskunst Christian Liljedahl, bådkoordination Lars Hansen, kostumer Malou Lindholm, 70 internationale kunstnere dansere, musikere og sømænd

  MEDVIRKENDE :
  Dansere og performere : Maia Hauser, Kerstin Lofvander, Malou Lindholm, Diana Knudsen, Dorthe Bjerre, Allison Lorenzen, Rebecca Patek, Karl Gillick, Ulrike Bodammer, Frank Willens, Daniel Davis, Sacha Kimberly Rudd, Pierre Enaux, Juli Gabor, Sofia Karlsson , Judit Keri, Trine Trash, Margit Lund, Helle Fuglsang, Lisa Ødegaard, Sergio Mendez, Dascha Lavrennikov, Linda Priha, Ela Spalding, Annelien Goetschalckx, Lai Yde, Daniel Brooks, Kristen Greco, Niklas Levin, Stefan Fischer, Xiri, og Laurent Lavole.
  Musikere i det flydende Symfoniorkester : Niklas Antonsen, Helianne Blais, Lavinia Whitaker, Ursula Paludan Monberg og Peter Morrison.
  Ubåd Nautilus sejles af kaptajn Peter Madsen og besætning, ubåd Kraka af kaptajn Jens Falkenberg og besætning. Både og slæbebåde sejles af en københavnske kaptajner og søfolk, Lars Hansen, Hans Peter Warming, Henry Tornow, Christian Wang, Kasper Gabay, Torben Bork Bruun, Andreas, Christoffer Skovmose m.fl.
  Ubådsballet produktion : lydtekniker Bo Boye, fotograf Mathias Vejerslev, filmcrew Jaro Colajacomo, Matej Svenda og Robert Fox, gas kanon officerer Tobi Twang og Erik Skibsted. Tak til produktions sekretær Allison Lorenzen og produktion crew bestående af Jesper Ipsen, Vanessa Carpenter, Hanne Jørgensen, Frederikke Lange, Siri Carlslund, Margit Lund og Natasha Verco.
  *
  Event i samarbejde med By & Havn, støttet af Kunststyrelsen, Statens Kunstfond og Københavns Musikudvalg. Produceret af Copenhagen Dream House for Live Art Installations og Metropolis Biennale.

Maribosøerne event


foto : Palle Lindau

Event på Maribosøerne i efterårsferien

– gigantiske lyskastere, flydende spejlsøjler, kajakdans og en ubåd på Maribosøerne…
publikums-interaktiv event i efterårsferien

Afslutningen på dette års LAND ART kunst i Maribos smukke landskaber bliver den spektakulære begivenhed VAND ART, hvor installationskunstnerne Pipaluk Supernova og Thomas Jørgensen iscenesætter hele MARIBO SØ. VAND ART er en højst usædvanlig happening, et såkaldt interaktivt kunstværk hvor PUBLIKUM selv får lov at lege med. Værket inddrager hele søbredden langs Maribo by og søens landskaber.
10 ultrastærke lyskastere er stillet op på udvalgte udsigtspunkter langs søen, på ruten mellem Kajak klubben og Roklubben. Alle nysgerrige inviteres til at gå en aftentur på stien langs søbredden. Her kan du selv få lov at styre en lyskaster, og belyse de mystiske begivenheder og sære flydende objekter, der bevæger sig rundt på søen.
Hvad foregår der… rygterne siger at en ægte UBÅD er kommet til Maribo, og at ubådskaptajnen har medbragt smukke kvinder og mænd, der danser derude i mørket. Flydende roterende spejltårne på motorbåde reflekterer de stærke lysstråler, og når du styrer en lyskaster, kan du tegne store mønstre i landskabet. Som i en slags vanvittigt stort computerspil, bevæger interaktive lyd- og lysinstallationer sig rundt i mørket, mens en dunkel koreografi af kajakker og roere skaber cirkler og spiraler.
Når du fanger bådene med lyskeglen, sker der noget.. beskeder blinker i mørket, musik.. lyssignaler..
Publikum opfordres til at medbringe egne lommelygter og varmt tøj til VAND ART. Når du har fået nok af at lege med lyskastere, er der åbent hus med hygge og varme drikke både hos Roklubben og Kajakklubben. I øvrigt medvirker Lolland Brandvæsen og Bådelaug Sømod.

VAND ART kan opleves fra hele søbreden, og ses fra alle punkter og bygninger med udsigt til søen.

Om LAND ART
Projektet LandArt Lolland-Falster, som er baseret på et frugtbart samarbejde mellem kunst, landbrug, kulturinstitutioner, erhvervsliv og turisme, ønsker at skærpe fokus på kunstens ubegrænsede muligheder og dens basale forhold til – ikke bare naturens form- og farveverden – men også det omgivende samfund. Alt sammen til glæde for beskueren i det daglige møde, den tilfældige overraskelse eller den planlagte opsøgning af LandArt-værkerne.
Land Art og Vand Art skabes i samarbejde med kurator Kis Nelleman www.land-art.dk

Om KUNSTNERNE Pipaluk Supernova, Thomas Jørgensen og Half Machine/Live Art Installations

Pipaluk og Thomas har siden 2003 arbejdet med store interaktive kunstinstallationer og interaktive ”landskaber”, hvor mange internationale kunstnere samarbejder om kunsteksperimenter med det gennemgående tema ”sammensmeltning menneske og maskine”. Projektet hedder Half Machine /Live Art Installations, og det foregår som regel med koreografi og dans til vands og i luften, store mærkværdige maskiner, levende robotter og et væld af fantasifulde kunstinstallationer der inddrager vand, ild, lys og naturelementer. Værkerne er bygget af genbrugsmaterialer sat i spil med ny teknologi. Half Machine arbejder med INTERAKTIV kunst, hvor publikum indrages i den kunstneriske proces, og selv får lov at lege med, styre og undersøge kunstværkerne. I Half Machines værker er alle kunstere tilstede i et levende udstillings- og teaterrum, hvor kunstnere og publikum har mulighed for at kommunikere. Som noget helt særligt har Half Machine en ubådsbygger, Peter Madsen, der bl.a. har bygget ubådene Nautilus og Kraka. Det er Kraka, der lander på Maribosøerne, sammen med et par frygtløse ubådsdansere.

  CREDITS :
  Kunstnerne bag VAND ART : Thomas Jørgensen bygger 2 meter høje spejltårne, Sonny Windstrup og Christian Liljefeldt skaber interaktive lysdiodemønstre, Schack Lindemann skaber en flydende lydinstallation for 10 motorbåde, Rikke Rasmussen og Peter Madsen er ubådspiploter. Malou Lindholm og Diana Knudsen danser på søen sammen med roere, kajakroere og motorsejlere fra Maribo. Publikum og Lollands Brandvæsen styrer lysshowet. Pipaluk Supernova iscenesætter og koreograferer.

Eksplosions landsbyen

Installationsområde for Roskilde Festival 08

foto: Mathias Vejerslev

DSC_0292

EKSPLOSIONSLANDSBYEN

Et højt tårn i et pulserende lysende landskab. I hytterne er magiske ildsteder, drømmemaskiner… Den rytmiske trommen på de lysende sten bringer liv i de enorme diodedisplays, der flammer op, højere og højere. Rytmen tager dig med, du lukker øjnene, og skyggernes puls skaber billeder på indersiden af dine øjenlåg. Alfabølger, rytmiske mønstre, farvede bølger af drømmebilleder og halvt udviskede symboler. Et øjebliks stilhed, meditation, før den gigantiske eksplosion kaster kaskader af levende ild op i himlen.

Eksplosionslandsbyen er centreret omkring kunstinstallationen Eksplosionstårnet, et kryds mellem et boretårn og Eiffeltårnet, svejset sammen af gamle elmaster. Inde i tårnets fod befinder sig en vild og farligt
udseende Eksplosionsmaskine, der bearbejder publikums input og bevægelser.
Tårnet er omgivet af lysende kæmpesten, der er reagerer på publikums berøring. Når du rører ved eller slår på de store “lysende sten”, skifter stenene farve og dit perkussive input spiller tilbage til dig fra lydinstalltionen
bygget ind i tårnet.
Et computerprogram transformerer lyden og registrerer den rytmiskesekvens fra samtlige ”sten”. Når publikum spiller sammen, og indgår i synkrone rytmiske forløb “fanges” rytmen af elektroniske styreenheder og
udløser en enorm flamme fra tårnets top.
Omkring tårnet og de lysende sten er “drømmetelte” og siddemøbler spredtud i landskabet. Inden i drømmteltene findes magiske chill-out områder hvor kan man komme en tur til syre-drømmeland. Ingen stoffer er nødvendige, blot luk øjnene og se ind i lyset…
Installationerne “drømmetelte” er inspireret af den amerikanske kunstner Brian Gysin, der opfandt ”Dream Machines” i 60’erne.
Ideen med at bruge genbruge Mr. Gysin’s drømmemaskiner opstod da Half Machine manglede en løsning på ildsteder uden ild. Det er blevet til en slags “teknologiske ildsteder”, der skaber stemningsfulde samlingsteder i teltene med lysinstallationer og publikumsinteraktive ”roterende totempæle”.

  CREDITS
  Et Half Machine projekt skabt i samarbejde med Thomas Jørgensen, Pipaluk Supernova, Mads Høbye, Nicolas Padfield, Schack Lindemann
  *
  Eksplosionstårnet : Thomas Jørgensen
  lyddesign: Tobi Twang, Philip Karnata, Andreas Bennetzen,
  neonrør : Nicolas Padfield
  lysdesign palletank-landskab : Mads Høbye
  lydinstallation software : K3 – Mads Høbye, Daniel Brynolf, Henrik Svarrer Larsen, Romy Kniewel, Khorsed Alam.
  Drømmemaskiner m. vind : Pipaluk Supernova, Thomas Jørgensen, Peter Madsen, orginalt design Brion Gysin
  Diode Tårn : Sonny Windfield, dream pole Pipaluk Supernova
  Dream Vision video installation : 8BitKlubben.
  Dream Sky, HMI’s og røgmaskiner : Schack Lindemann, Pipaluk Supernova
  Produktionsledelse : Nicolas Padfield, Pipaluk Supernova
  Medhjælpere : Anders Olsen, Andreas Bennetzen, Annechien Seesink, Casper Øbro, Claus Jørgensen, Eva Kanstrup, Frederik Hilmer Jensen, Harald me Viuff, Helle Falk Jakobsen, Jakob Sindballe, Johannes Asker Andersen, Jonas Jongejan, Jun Philip Kamata, Karen Gamborg Knudsen, Kasper Rasmussen, Ki Elvira Roux Fuglsang, Marc Cedenius, Mathias Vejerslev, Morten Vendelboe, DZL (Nicolaj Møbius), Pia Nielsen, Pipaluk Supernova, Rikke Rasmussen, Simon Lausten Østergaard, Sofus Walbom Kring, Stig Eivind Vatne, Tanja Jørgensen, Thomas Fabian Eder, Vanessa Carpenter, Roskilde Festival firvillige, 8 bit klubben.
  Tak til Jonas Deiborg, Helene Rostad, Bodil Nielsen