Pananga Pearl

Written by . Filed under Ø dansk. Bookmark the Permalink. Post a Comment. Leave a Trackback URL.

foto: Mathias Vejerslev

Kunstskibet Pananga Pearl
kunst, dans, events, musik og installationer på den gamle pram Pananga Pearl, også kendt som M/S Half Machine.

‘Pananga Pearl’ er det kærlige kælenavn for en gammel entreprenørpram, ‘Storhavn’ fra 1964. Prammen blev reddet, genoplivet og restaureret af vores tilknyttede kunstnere og frivillige, der i 2007 fik prammen slæbt fra Nyborg Færgeleje til Københavns Sydhavn, med hjælp fra By og Havn og Københavns Internationale Teater.

Pananga Pearl udgjorde i perioden 2007-2009 de spektakulære og usædvanlige rammer for ‘Half Machine’ and ‘Live Art Installations’ projekter, med bl.a. ubådsballetter, pyrotekniske installationer på vandet, undervands lys- og lydinstallationer, dansere under vand, koncerter, kunstnerlaboratorier og publikumsinteraktive events. Større begivenheder var ‘Ubådsballet’, ‘Køge Søger Havn’ og ‘Helsing Øre+Øjne’ i 09, ‘Half Machine’ i Nordhavn 08 og ‘M/S Half Machine’ i Sydhavnen 07, i samarbejde med Peter Madsen og hans ubåde Kraka og Nautilus.

IMG_7503Den tidligere entreprenør platform vejer 480 tons, et areal på 800m2, 3 dæk, kahytter, lastrum, kraner og gigantiske vandpumper og generatorer. Den blev brugt som kabel-lægger i den norske skærgård, og var med til at bygge Storebæltsbroen.

foto : Pananga Pearl i Heslingør

I efteråret 2009 fandt vores epoke som ejere og iscenesættere af den smukke gamle pram sin afslutning.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.