Slaget om København

Written by . Filed under Ø dansk. Tagged , , . Bookmark the Permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

  link til kunstner blog

17. august, stor udendørs event i Københavns havn                     

SLAGET OM KØBENHAVN

100 kontrabasser, dansere til søs, sejlskibe og flydende lyskunst

foto: Per Morten Abrahamsen

Fredag d. 17. august kl. 21
Toldboden, 
Nordre Toldbod 24, Kbh K
GRATIS  Find vej, link

17. august  er en aften udover det sædvanlige i Københavns havn. Her spiller 100 kontrabasister fra hele verden koncert med historiske sejlskibe, dansere, drag queens, soldater fra 1801, og lyskunst i flydende landskaber..

Inspireret af det berømte søslag ‘Slaget på Reden’, iscenesætter koreograf Pipaluk Supernova og kunstnergruppen Live Art Installations en koncert ved Toldboden på Langelinie, i hjertet af Københavns Havn.

Sammen med den smukke tremaster Georg Stage indtager Slaget om København byrummet og havnebassinet, med flydende ild, dans og lyssætning af skibe, kajer og den gamle Marinestation.
Slaget om København er billedteater og ny-klassisk koncert, skabt til havneområdet hvor de store søslag udspillede sig i det 19nde århundrede.

Det enorme kontrabas-orkester opfører et originalt værk skrevet til lejligheden af kontrabasist og komponist Andreas Bennetzen. Basserne dirigeres med lyssignaler og morsekode.

Sammen med internationale dansere, kaptajner og besætning på Københavns gamle sejlskibe, soldater, folkedansere, fregatter og transvestitter, skaber installationskunstner Thomas Jørgensen lysværker på og under vandet.

I hvad der tegner til at blive en både storslået, poetisk, og underholdende iscenesættelse af havnebassinet midt mellem Amalienborg og den Lille Havfrue, indfanger Slaget om København billeder, der med en kalejdoskopisk tidsforskydning er vævet over temaerne ‘invasion’ og ‘krig’.

foto: Mathias Vejerslev

Københavns historie fortolkes frit, og i 2012 udkæmpes slaget med bas-toner i stedet for kugler. Med inspiration hentet i fortidens søslag og skiftende europæiske alliancer, trækker Slaget om København linierne op til et nyt århundrede, hvor verdenskrige og invasioner af fjerne lande stadig er på agendaen.

Mød 100 kontrabasser, smukke gamle sejlskibe, dans på vandet, majestætiske drag queens og ildspyende installationskunst når Slaget om København inviterer alle  københavnere og besøgende i byen til en usædvanlig koncert oplevelse.

foto: Karina Tengberg

video trailer 1 min.

video – 12 min.

FLERE FOTOS, link

Toldboden vækkes til live på denne sensommeraften i august, når kanonerne på det gamle fort skyder solen ned.

TID :
Fredag d. 17. august tidsrum ca. 20.40-22.15
Arrangementet er gratis.

STED :
Toldboden, v. Langeline.
Havnebusserne sejler til Toldboden, eller gå langs vandet fra Nyhavn.10 min gang fra Østerport Station. Se google maps
Kom til fods eller på cykel!!

Hvis du vil høre mere om ‘Slaget om København’ og tale med kunstnerne bag, kontakt venligst vores presseafdeling på info@copenhagendreamhouse.org,  og aftal nærmere.

Læs videre om kunstnerne bag Slaget om København

Download Pressemeddelelse Slaget om København

Slaget om København i samarbejde med den internationale kontrabas-konference BASS 2012 (14-19 aug i Operaen), og med støtte fra Kunststyrelsen, Københavns kommune, KODA, By og Havn og Toldboden. Med tak til  Gerorg Stage, De forenede Sejlskibe, Flådestationen Holmen, fregatten Peder Skram, Brøndby Kran, Holms Bageri og Solhjulet.

Følg nyheder om Slaget om København her på siden, og på Live Art Installations facebook